Agile Blokken

Agile testen – Informatie halen en brengen

Ik werk al een tijdje als dedicated tester en heb al bij verschillende opdrachtgevers mijn skills mogen laten zien als tester. De laatste jaren heb ik de rol aangenomen als Agile Tester. In die rol ben ik ook op m’n best. Vooral omdat ik als Agile Tester dan veel met anderen kan schakelen. Daarover ga ik meer vertellen in dit artikel.

Het samenwerken, het schakelen en het overleggen met anderen in je team vind ik erg belangrijk. Zeker in een agile omgeving. Mijn ervaring is dat als je in de sprint het doel wilt behalen, je als tester al snel het verschil maken. De tester is toch degene die verifieert of iets doet wat het moet doen. En uiteindelijk willen we als team iets opleveren en kunnen tonen in de demo, toch?

Er zijn bepaalde dingen die je als tester in een agile omgeving gewoon niet meer moet doen. Bijvoorbeeld het wachten op werk. Dat past niet meer in deze tijd. Dat is echt zonde van de tijd. Je hebt tenslotte maar een paar weken (afhankelijk van de lengte van de sprint).

Halen en brengen van informatie

In de praktijk zien we dat stories soms erg kort zijn beschreven. Als ontwikkelaar is dit al erg lastig om te gebruiken om iets te bouwen laatstaan voor een tester om te testen. Ga dan de informatie halen. Blijf niet zitten en ga overleggen met de PO of anderen die meer weten. Neem het voortouw en trek de kar. Als dedicated tester heb je hier vaak de tijd voor, in het begin van de sprint.

Het kan ook zijn dat je tijdens het testen dingen tegenkomt die net anders uitpakken dan de PO heeft bedoelt of bedacht. Ga niet zitten wachten maar loop direct naar de PO toe en breng hem deze relevante informatie.

Juist door het halen of brengen van informatie kan je als tester zelfs nog wel de rol op je nemen als scrum master. Maar dat is een ander onderwerp.

Vond je dit artikel leuk of heb je nog tips en trucs voor andere testers? Laat dat dan onderin weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord