Blogpost in Wordpress

Een nieuwe pagina maken in WordPress

Om een nieuwe pagina te maken ga je in het navigatiemenu (linkerkant) naar het onderdeel ‘Berichten’ of naar “Pagina’s’.
Daar kan je een nieuwe pagina of een nieuw bericht maken. De werking voor het maken van een nieuwe pagina is gelijk aan die van een nieuw bericht. In deze uitleg gebruik ik het aanmaken van een nieuw bericht als voorbeeld.

Je start met het maken van een nieuw bericht door de titel van het bericht in te vullen. De titel komt bovenaan het bericht te staan.

Nadat je de titel van het bericht hebt ingevuld kan je de inhoud van het bericht schrijven in het invulveld onder de titel.

De WYSIWYG balk staat voor What You See Is What You Get en is de editor waar je de opmaak van pagina’s en berichten mee aanpast. Ook kun je met deze editor foto’s en bestanden toevoegen. Je ziet in de balk boven het veld een aantal opties staan die ook gebruikt worden door MS Word. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende.

Je kan links toevoegen aan de tekst door een bepaalde tekst (of afbeelding) te selecteren en vervolgens op de link knop in de menubalk te klikken.

Aan de rechterkant van de pagina heb je nog een aantal functies:

Categorieën: Indelen van een bericht bij een bepaalde categorie.

Tags: dit zijn tags die door de interne zoekmachine van WordPress worden gebruikt.

Layout: hier kan je kiezen welke indeling de pagina moet hebben.

Uitgelichte afbeelding: die gebruik je om een afbeelding weer te geven in een overzicht met berichten


Tekst kopieren van een webpagina en plakken in de editor

Je kan tekst kopieren vanaf een webpagina en deze plakken in de edtor. Alleen heb je dan niet dezelfde opmaak. Dus de ene keer grote letters, een rare indeling en meer.

Rechsboven in de editor zie je twee tabbladen. “opmaak” en “tekst”. Standaard staat deze op “opmaak”. Klik dus op “tekst” en plak daar de tekst daarin. Klik dan op het tabblad “opmaak”. Je kan nu de tekst opnieuw typen en opmaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord