Houd de domein en de hostinggegevens lekker zelf! 

Een paar weken geleden kreeg ik een vraag van een relatie die vroeg wat je zou kunnen doen aan bedrijven die jouw domeinnaam en hostinggegevens in bezit hebben? Dus dat zij de eigenaar zijn van jouw domeinnaam. 

Dit is een lastige kwestie want het bedrijf dat het domein claimt is de eigenaar van het domein en je kan er dan weinig aan doen dan naar de rechter stappen.

Heb je dat geld ook als kleine ondernemer om naar de rechter te stappen? Dekt de rechtsbijstand dit? En, is dit het allemaal wel waard om naar de rechter te gaan? Zelfs de overheid vist namelijk wel eens achter het net bij het registreren van een domeinnaam en kiezen dan voor een andere.

Als je een website laat bouwen zorg er dus voor dat jij de eigenaar bent van het domein en van de hosting. Dus alle aanvragen gaan via jouw naam en staan dus niet op naam van dat bedrijf die de site heeft gemaakt. Controleer dit dus gelijk na het registreren of neem het zelf in handen en registreer het domeinnaam zelf.

Het is van de zotte dat er nog steeds van deze websitebouwers zijn die nog steeds de domeinnamen ‘in beheer’ hebben en jij als nietsvermoedende, hardwerkende ondernemer geen eigenaar bent van deze gegevens.

Werkwijze van IZEE

Bij IZEE worden het domeinnaam en de hostingaanvragen via de relatie aangevraagd. Dit kan dan samen gedaan worden of dit wordt gedaan met toestemming en met de bedrijfsgegevens van de relatie.

Meer weten? Neem dan contact op.