Logo van Katalon

Katalon 7 vereist een licentie met jenkins

Gebruik je Katalon en run je testen in Jenkins? Dan moet je vanaf versie 7 betalen voor een licentie. In dit blog leg ik je uit hoe deze licentie voor Katalon 7 er precies uit ziet.

In vorige versies van Katalon kon je gewoon een project in Jenkins afspelen. Nu moet je in vanaf versie 7 een licentie hebben. Je moet dan een “Katalon Runtime Engine” abonnement nemen wil je in de cloud je testen kunnen draaien. Dit kun je dan maandelijks of jaarlijks betalen. 

Lokaal testen en een Katalon licentie

Wil je de testen alleen lokaal afspelen dan hoef je geen licentie te nemen. Je betaalt alleen een licentie voor Katalon Runtime Engine als je testen draait m.b.v. Jenkins, AWS, Docker. 

CI/CD en Katalon

Dus wil je in de CI/CD straat Katalon gaan gebruiken wees er dan van bewust dat je dan best een aardige duit in het zakje moet hebben. Je betaalt al gauw €1000 ongeveer per jaar per licentie

Uiteindelijk wil je als organisatie toch snel nieuwe features kunnen opleveren. Als je dan niet een aantal testen naast elkaar kan draaien in de CI/CD straat dan moet je wachten op elkaar. 

Projecten (Jenkins) vs Sessions (Katalon)

In Jenkins kun je elke keer een project laten builden. Elk project staat gelijk aan een session in Katalon.  Bij de FAQ over de Katalon Runtime Engine staat precies beschreven wat zij bedoelen met een session. En een session is een licentie.

Oudere versies dan Katalon 7 nog te gebruiken 

Heb je een oudere versie dan kun je die gebruiken via docker in Jenkins. Alleen heb je dan geen updates e.d. meer. Ook geen support. 

Op deze pagina staat meer te lezen over de prijzen van Katalon

Release notes en meer over Katalon 7