Laat jij je nog steeds uitkleden? 

Een tijd geleden heb ik iemand gesproken die een website heeft laten bouwen en daar naast dan nog eens 350 euro per maand !! betaald voor, zo had ik begrepen, seo en technische ondersteuning. Dit zijn twee dingen waar ik graag even mijn visie over wil geven. Ik heb natuurlijk niet alle ins en outs van deze ondernemer gehad dus laat ik het in het midden houden en mij even richten op de ondersteuning na de oplevering van de website.Nu vraag ik mij af wat er dan per maand  nodig zou zijn aan technische ondersteuning? Echter de seo snap ik wel maar de prijs is dan nog steeds erg hoog, zeker omdat het een ondernemer in het MKB betreft.

Er zijn dus nog steeds van die slimme jongens die de onwetende ondernemer “uitkleden”. En juist die ondernemers die geen kennis hebben van websites bouwen, vertrouwen op de kennis van een webbouwer, en trappen hierin.

Als een website online is gezet na het testen heeft de techniek al grote lijnen bewezen dat de website werkt, toch? Dus waarom zou je dan een onderhoudscontract nemen voor de techniek? Daarbij, als er dingen zijn die niet werken dan hoort dat bij de garantie die de webbouwer moet leveren/ geven en het dan wel moet werken. Want als ondernemer hèb je hier al veel geld aan uitgegeven (soms wel meer dan duizend euro!).

Een min en aandachtspunt: Als je de factuur al hebt betaald ben je verder van huis. Je zal vaak verwezen worden naar de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden vertellen meestal dat als je de factuur hebt betaald er dan meer betaald moet worden. Leuk, maar het werkt niet zoals je hebt bedacht…en dan? Dus laat je site eerst testen!

Wat je kan doen als ondernemer is dat je de website laat testendoor een derde die de website kan controleren. Hierdoor kan je veel geld besparen als je er geen kennis van hebt. Het controleren van een formulier kan iedereen. Maar is de site snel genoeg? Werkt deze op alle apparaten als een mobiele telefoon, iPad/ tablet en in de verschillende browsers? Is de site duidelijk te overzien? Zijn de afbeeldingen niet te groot? Werken de links? Etc.

Lees de informatie eens op de pagina over testen op deze website. Daar staat informatie over het laten testen van de website. De website gaat dan echt door de mangel. Er zal gecontroleerd worden of de website dan ook werkt op een mobiele telefoon, een IPad, een tablet en de meest gebruikte browsers.
Is de website getest? Dan kan die online en heb je niet zo’n duur onderhoudscontract nodig!