Ook WordPress websites moet je testen!

Een veel gebruikt websitetool is WordPress. Dit is een eenvoudig content systeem, het is gratis en er is een hele grote achterban. De aanname is dan ook vaak dat je met een WordPress website snel klaar bent. In zekere zin waar en toch weer niet.

De ervaring leert dat de beschikbare thema’s en sjablonen vaak niet helemaal naar de smaak zijn van de eigenaar. De webbouwer past dan het WordPress thema of sjabloon aan en probeert dit dan zo goed als het kan het thema te pimpen.

Als je dat laat doen moet je rekening houden met dat het origineel is aangepast.  Je kan er dus niet zeker van zijn dat jouw gekozen WordPress thema dan nog werkt zoals bedoelt, ongeacht de ervaring en kennis van de webbouwer. Dit moet je dus testen.

Het advies is om dan de website te (laten) testen. Vergeet niet dat je de WordPress website moet testen op verschillende devices.

Let op: bij het aanpassen van een WordPress thema moet je oppassen dat je bij het updaten van WordPress, je alles weer kan terugzetten naar het origineel! Maak dus eerst een backup!

Wil je meer informatie over het laten testen van jouw website? Neem dan contact op