Blogpost in Wordpress

Permalink maken met WordPress

Permalinks in WordPress zorgen voor de vindbaarheid van jouw content. In WordPress kan je een permalink maken zoals jij denkt dat het moet of past bij jouw bericht of pagina.  In dit artikel leg ik je uit hoe je een permalink maakt WordPress.

Hoe moet de permalink eruit komen te zien?

Als eerste moet je bedenken wat je aan de bezoeker wil laten zien. Wil je een verwijzing met een datum? In welke vorm wil je die datum tonen? Wil je het onderwerp van het bericht weergeven? Wil je die ook met de datum verwijzen? Als je dat weet dan kan je de permalink gaan instellen door in het menu te gaan naar Instellingen-> Permalinks. Dan kom je op een pagina waar je de permalink kan instellen.

Menu - instellingen / permalink maken

Dan kom je op de pagina met de permalink instellingen. In het screenshot staan voorbeelden. Zoals je ziet gebruik ik voor deze website www.izee.nl/voorbeeld-bericht.

overzicht met instellingen naar de permalinks om een permalink te maken

Permalink aanpassen bij het bericht

Wil je de permalink mooier maken of sneller te gebruiken voor een bericht? Dan kan je de permalink aanpassen.

Als je een bericht toevoegt dan is de titel de basis voor het maken van de permalink. Dus als je een pagina maakt met de titel “ik maak graag gebakjes”  dan is de permalink automatisch door WordPress ingesteld als: “www.jouwdomein.nl/ik-maak-graag-gebakjes”

Onder de titel van de pagina staat de optie “permalink”  met daar de link. Naast deze optie staan twee knoppen: Bewerken & Verkorte url verkrijgen. Klik op Bewerken om de link aan te passen naar jouw smaak.

permalinks - title

Succes!

Was deze info nuttig? Laat het weten door op de knop te klikken onder dit artikel.