Testaanwijzingen en teststappen

Tijdens de SCRUM heb je te maken met stories waarbij een PO (Product Owner) , over het algemeen, alle informatie heeft verzameld en heeft beschreven. Mijn ervaring is dat ik de teststappen in diezelfde story kan zetten en alle informatie bij elkaar blijft.  Soms is de story best complex door de techniek of wat er onder water gebeurt. Dan heb je extra informatie of aanwijzingen nodig van de ontwikkelaars. Deze informatie noem ik de testaanwijzingen. 

Testaanwijzingen en teststappen

Testaanwijzingen en teststappen worden naar mijn idee nog wel eens door elkaar gegooid. Met de testaanwijzingen geeft de ontwikkelaar aanwijzingen waar je moet kijken of op moet letten als tester. Met de teststappen controleer je dieper en gedetailleerder hetgeen je moet testen a.d.h.v. de aanwijzingen.

Testaanwijzingen

Met de testaanwijzingen kan de ontwikkelaar je informatie geven zodat je de teststappen kan uitwerken.  De testaanwijzingen kunnen zijn:

  • een kleine uitleg van wat de functie moet doen/ de verwachting
  • lokaties van de instellingen
  • schermen of functies waar je extra aandacht aan moet geven
  • tips over hoe de ontwikkelaar het zelf heeft getest
  • scripts om te gebruiken zodat je het efficiënt kan testen

Teststappen

Dit zijn gedetailleerde stappen die je neemt als tester om het opgeleverde deel te testen. Dit kan je dus doen a.d.h.v. de testaanwijzingen. Daar baseer je de testen op.

Meer kan ik niet vertellen over testaanwijzingen of teststappen. Succes!