Websites testen met fictieve content: handige sites 

Als ik websites aan het testen of aan het bouwen ben wil ik graag weten hoe bepaalde elementen zich gedragen op een website. Zo kan ik bijvoorbeeld zien wat een afbeelding doet als ik deze toevoeg. Ik kan dan ook zien hoe een stuk tekst zich laat zien in een bepaald stukje van de website.

Je kan een afbeelding  uit je afbeeldingenmap halen en die gebruiken.  Zo’n mooie bloem of een pinguïn. Je kan ook  “test bla bla 1234″ gebruiken. Alleen is dit niet representatief en het is ook niet realistisch om op deze manier te testen of te laten zien hoe het zich gedraagt. Daarom heb ik een aantal bronnen gevonden waar ik fictieve tekst en afbeeldingen van kan en mag (rechten op afbeeldingen) gebruiken. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Lorem ipsum.net – Faketext om een site mee te testen

Lorem ipsum is een veel gebruikte vorm van het tonen van fictieve tekst op een website bij het testen of bouwen van een website. Via deze website kan je ook nog veel tekstuele opties toepassen. Zoals dikke tekst of schuine tekst. Er zijn op basis van Lorem ipsum een aantal andere vormen ontstaan.  Ga naar www.Lorem ipsum.net

Websites testen en afbeeldingen

Soms kan je bij een site originele afbeeldingen hergebruiken omdat ze daar te downloaden zijn of erg groot zijn geplaatst….Soms heb je gewoon heel grote afbeeldingen nodig. Op de website van pixabay.com kan je kosteloos, rechtenvrij (wel even controleren per foto voor de zekerheid) afbeeldingen gebruiken. Deze zijn soms 4000 px breed. Die kan je dus mooi gebruiken voor een achtergrond.

Met deze bovenstaande sites kan je denk ik wel een hele site vullen met testcontent!